CLUB NATUR REJSER - vandreferie

Madeira, Funchal - vandreferie med turleder

Home
Indmeldelse
Endags vandreture og cykleture
REJSEMÅL
Planlagte rejser
Tilmelding
Om Club Natur Rejser
Om vandreferie
Pionér-rejser
Øvrige rejsemål
Cykelferie
Ferieaftener
ENGLISH
Links
Kontakt

madeira.pt.gif

Madeira er som en stor botanisk have. Ligegyldigt på hvilken årstid man besøger øen, vil man møde et væld af blomster, bananplantager, eucalyptus- og mimoseskove. Langs levadaerne (vandingskanaler) er plantet hortensiaer, liljer m.m. Højest oppe møder vi nøgne, forrevne bjergtoppe. 

23.camacha.jpg

Vi har 5 forskellige udflugtsprogrammer, alle er en kombination af levada- og bjergvandringer. De to med fast udgangspunkt i "hovedstaden" Funchal, en med fast udgangspunkt i Santana og to andre som rundture med fast ophold i små landsbyer. 2-ugers ture kan kombineres efter behag. 

madeira.18.jpg

Se billeder fra vores tur i februar 2018

madeira.jpg

Se billeder fra vores tur i august 2012

UDFLUGTSPROGRAM: 
FUNCHAL - nyt mix 

1. dag: Med fly fra Kastrup til Madeira. Transfer for fast hotelophold i Funchal-området. Bytur.


2. dag: Levada dos Piornais

220 m - 230 m  - 4 1/4 timer - terræn 1

Fra hotellet vandrer vi langs Levada dos Piornais, mimoselevadaen,  forbi omegnens blomsterrige villahaver og med skønne udsigter over havet. Via floden Socorridos kommer vi til fiskerbyen Câmera de Lobos, hvor frokosten kan nydes på fiskerestaurant.


3. dag: Levada Nova

130 m - 340 m - 4 1/4 timer - terræn 1

Fra Maroços vandrer vi langs levadaen med udsigt over små landsbyer og den fører os også ind i dybe kløfter, hvor bækkene klukker lystigt og frøerne kvækker fra stille damme. Småveje fører og til byen Machico.


4. dag: Fridag.


5. dag:  Pico Grande

300 m - 500 m  - 5 timer - terræn 3

Fra udsigtspunktet Boca da Corrida er der udsigt ned over Nonnernes Dal. Gennem bjerglandskab med udsigter til Serra de Água -dalen og til bjergtoppene med Pico Grande´s 1654 m som mest markante. Vi passerer skove med trælyng, laurbær og blåbærtræer, inden vi når  Encumeada-passet.


6. dag:  Levada do Norte

115 m - 245 m  - 5 timer - terræn 2

Fra Estreito de Câmara de Lobos fører Levada do Norte os gennem marker med Madeira-vinstokke, langs med haver, hvor vore kendte potteplanter har overstørrelse og med frugttræer som anone og tomattræer. Forbi fossende vandfald i grønne slugter, gennem skove af fyr, mimose og eucalyptus kommer vi til Campanário.


7. dag: Ribeiro Frio 

215 m - 340 m  - 4 3/4 timer - terræn. 2

I Ribeiro Frio ser vi den botaniske have, ørreddammene og udsigtspunktet Balcões, inden vi vandrer langs levadaen, over flodkløfter med vandfald, gennem øde områder med fantastiske udsigter over skovklædte dale og bjergsider til Portela-passet.


8. dag: Transfer til lufthavnen. Med fly til Kastrup.


eksempel februar
8 dage
Pris pr. person i delt dobbeltværelse
7.910
Prisen incl. fly, al lokal transport, dansk turleder samt hotel med morgenmad.
 
Tillæg:
eneværelse, kr 805

 
Sikkerhedsstillelse: kr 3.400
Depositum (når holdet er samlet): kr 500
 

Afrejse: hele året 

Priser: afhængig af tidspunkt - ring om pris for den afrejse, som du kunne tænke dig: 

UDFLUGTSPROGRAM: FUNCHAL II 

1. dag: Med fly fra Kastrup eller Billund til Madeira. Indkvartering på hotel i Funchal-området. Bytur. 


2. dag: Levada dos Piornais

↑ 50 m - ↓ 150 m  - 3 3/4 timer - terræn 1

Fra hotellet vandrer vi langs Levada dos Pionais gennem omegnens blomsterrige villahaver og med skønne udsigter over havet. Via floden Socorridos kommer vi til fiskerbyen Camara de Lobos, hvor frokosten kan nydes på fiskerestaurant. 


3. dag: 3 1/2 timer - teræn 2-3 

Fra Poco da Neve i 1600 m's højde vandrer vi nedad langs Levada da Negra, gennem hedeområder med fantastiske udsigter, til Funchals forstad Barreira. 


4. dag: fridag 


5. dag: 4 timer - terræn 1 

Fra Portela-passet vandrer vi langs Levada da Serra, som er kantet af hortensia og agapantus og med laurbærtræer, trælyng og blåbaertræer. vi sluttert i den lille landby Agua Mansas. 


6. dag: Pico Grande

↑ 300 m - ↓ 500 m  - 5 timer - terræn 3

Fra udsigtspunktet Boca da Corrida er der udsigt ned over Nonnernes Dal. Gennem bjerglandskab med udsigter til Serra de Água-dalen og til bjergtoppene med Pico Grande´s 1654 m som mest markante. Vi passerer skove med trælyng, laurbær og blåbærtræer, inden vi når  Encumeada-passet.


7. dag: 3 1/4 timer - terræn 1 

Fra Gaula vandrer vi langs den blomsterkransede Levada dos Tornos, som fører os ind i dybe slugter, hvor vandet driver ned ad klippevæggene, inden levadaen brat slutter og dens vand skyller ned i en lavere beliggende levada. 


8. dag: Hjemrejse til Kastrup eller Billund. 

LINKS

Visit Madeira

madeira-web

madeira-island

vejret