CLUB NATUR REJSER - vandreferie

Madeira, Funchal - vandreferie med turleder

Home
REJSEMÅL
Planlagte rejser
Tilmelding
Endags vandreture og cykleture
Om Club Natur Rejser
Om vandreferie
Pionér-rejser
Øvrige rejsemål
Cykelferie
Ferieaftener
ENGLISH
Links
Kontakt

madeira.pt.gif

Madeira er som en stor botanisk have. Ligegyldigt på hvilken årstid man besøger øen, vil man møde et væld af blomster, bananplantager, eucalyptus- og mimoseskove. Langs levadaerne (vandingskanaler) er plantet hortensiaer, liljer m.m. Højest oppe møder vi nøgne, forrevne bjergtoppe. 

23.camacha.jpg

Vi har 5 forskellige udflugtsprogrammer, alle er en kombination af levada- og bjergvandringer. De to med fast udgangspunkt i "hovedstaden" Funchal, en med fast udgangspunkt i Santana og to andre som rundture med fast ophold i små landsbyer. 2-ugers ture kan kombineres efter behag. 

madeira.jpg
Se billeder fra vores tur i august 2012

klik her

UDFLUGTSPROGRAM: FUNCHAL I 

1. dag: Med fly fra Kastrup til Madeira. Indkvartering på hotel i Funchal-området. Bytur.

2. dag: Levada do Norte

200 m  - 4 1/2 timer - terræn 3

Fra Estreito de Câmara de Lobos fører Levada do Norte os gennem marker med Madeira-vinstokke, langs med haver, hvor vore kendte potteplanter har overstørrelse og med frugttræer som anone og tomattræer. Forbi fossende vandfald i grønne slugter, gennem skove af fyr, mimose og eucalyptus kommer vi til Campanário.


3. dag: Nonnernes Dal

500 m - 600 m  - 3 1/2 timer - terræn 3

Fra Corticeiras op gennem eucalyptusskov til udsigtspunktet Boca dos Namorados. Herfra følger nedturen til Curral das Freiras (Nonnernes Dal) med udsigter til de forrevne bjerge og dybe dale.


4. dag: Fridag.


5. dag: Pico do Arieiro

⇑ 350 m - ⇓ 550 m  - 3 1/4 timer - terræn 3

Fra Pico do Arieiro, Madeiras 3. højeste punkt 1818 m, vandrer vi ad bred sti - der er godt beskyttet af rækværk på udsatte steder - på bjergkamme og langs lodrette klippevægge. Gennem flere små tunneler inden vi når til det højeste bjerg, det 1862 m høje Pico Ruivo. Herfra har vi en let vandring ned til Teixeira og minibussen. Denne kører os til Santana og ad den dramatiske nordkyst via Boaventura til São Vicente. Herfra tværs over øen via Encumeada-passet  -  1/2-ørundtur.


6. dag: Ribeiro Frio 

250 m  - 4 3/4 timer - terræn. 2

I Ribeiro Frio ser vi den botaniske have, ørreddammene og udsigtspunktet Balcões, inden vi vandrer langs levadaen, over flodkløfter med vandfald, gennem øde områder med fantastiske udsigter over skovklædte dale og bjergsider til Portela-passet.


7. dag: Monte - Camacha

250 m - 150 m  - 4 1/2 timer - terræn 1

I bjergbyen Monte besøger vi den botaniske have med bl.a. bregnetræer. Vi vandrer ad den blomsterkransede levada gennem mimose- og eucalyptusskove til Camacha. Besøg i kurvefletterværksted og -butik.


8. dag: Med fly til Kastrup.

eksempel novembver
8 dage
Pris pr. person i delt dobbeltværelse
5.945
Prisen incl. fly, hotel, lokal 
transport og dansk turleder
 
Tillæg:
eneværelse, kr 900

 
Sikkerhedsstillelse: kr 1.200
Depositum (når holdet er samlet): kr 500
 

Afrejse: hele året 

Priser: afhængig af tidspunkt - ring om pris for den afrejse, som du kunne tænke dig: 

UDFLUGTSPROGRAM: FUNCHAL II 

1. dag: Med fly fra Kastrup eller Billund til Madeira. Indkvartering på hotel i Funchal-området. Bytur. 


2. dag: Levada dos Piornais

↑ 50 m - ↓ 150 m  - 3 3/4 timer - terræn 1

Fra hotellet vandrer vi langs Levada dos Pionais gennem omegnens blomsterrige villahaver og med skønne udsigter over havet. Via floden Socorridos kommer vi til fiskerbyen Camara de Lobos, hvor frokosten kan nydes på fiskerestaurant. 


3. dag: 3 1/2 timer - teræn 2-3 

Fra Poco da Neve i 1600 m's højde vandrer vi nedad langs Levada da Negra, gennem hedeområder med fantastiske udsigter, til Funchals forstad Barreira. 


4. dag: fridag 


5. dag: 4 timer - terræn 1 

Fra Portela-passet vandrer vi langs Levada da Serra, som er kantet af hortensia og agapantus og med laurbærtræer, trælyng og blåbaertræer. vi sluttert i den lille landby Agua Mansas. 


6. dag: Pico Grande

↑ 300 m - ↓ 500 m  - 5 timer - terræn 3

Fra udsigtspunktet Boca da Corrida er der udsigt ned over Nonnernes Dal. Gennem bjerglandskab med udsigter til Serra de Água-dalen og til bjergtoppene med Pico Grande´s 1654 m som mest markante. Vi passerer skove med trælyng, laurbær og blåbærtræer, inden vi når  Encumeada-passet.


7. dag: 3 1/4 timer - terræn 1 

Fra Gaula vandrer vi langs den blomsterkransede Levada dos Tornos, som fører os ind i dybe slugter, hvor vandet driver ned ad klippevæggene, inden levadaen brat slutter og dens vand skyller ned i en lavere beliggende levada. 


8. dag: Hjemrejse til Kastrup eller Billund. 

LINKS

madeira islands

madeira-web

madeira-island

madeira help

vejret

webcams