CLUB NATUR REJSER - vandreferie

SAMOS - vandreferie med turleder

Home
REJSEMÅL
Planlagte rejser
Tilmelding
Endags vandreture og cykleture
Om Club Natur Rejser
Om vandreferie
Pionér-rejser
Øvrige rejsemål
Cykelferie
Ferieaftener
ENGLISH
Links
Kontakt

11.mikro.saitani.jpg

Samos er en af de grønneste græske øer. Om foråret og efteråret er der en behagelig temperatur og en fantastisk blomsterpragt og om efteråret lyser alpeviolerne op blandt modne bær som vindruer og figner. 


gr.flag1.gif

Vi har mange forskellige udflugsprogrammer fra henholdsvis Pythagorion, Samos by, Kokkari og Karlovasi - her følger nogle af dem. Ellers spørg os.

Se fotos fra turen 13/05/18 (program Kokari III)

Kokkari III

1. dag: Med fly fra Kastrup til Samos. Transfer til Kokkari for fast hotelophold. Byrundtur.


2. dag: Potami - Drakei

500 m -  200 m - 3 3/4 timer  - terræn 3

Fra den skønne Potami-strand vandrer vi langs nordvestkysten ad gammel æselsti. Udsigt over det smaragdgrønne hav, hvorfra Kerkis-bjerget stiger op til 1437 m, Samos højeste punkt. Flere øde strande frister til en dukkert. Æselstien er eneste færdselsåre her og fører os til landsbyen Drakei. En spændende bustur fører os rundt om Kerkis-bjerget på den vestligste del af øen.


3. dag: Karvouni-bjerget

550 m -  900 m - 6  timer  - terræn 3

Bestigning” af Samos’ næsthøjeste bjerg, 1153 m. Fra landsbyen Pandroso går det op ad stejl æselsti, hvor vi ved de mange pustepauser kan nyde udsigten over sydkysten. Gennem skov og op på den nøgne bjergtop med udsigt over det meste af øen. Ad små grusveje og stier ned til  landsbyen Vourliotes.


4. dag: Fridag. 

 

5. dag: Paleo Karlovassi - Kastania

780 m -  460 m - 5 timer  - terræn 3

På den vestlige del af øen skal vi besøge bjerglandsbyerne på Kerkis-bjergets skrå-ninger. Fra Palaio Karlovassi op langs frodig dal til Leka. Kapel i smuk dal med rislende bæk. Ad æselsti gennem tæt be-voksning og fyrreskov til landsbyen Nikoloudes. En gammel sti afsnører vej-svingene op til Kosmadeo, den højest beliggende by på Samos, 600 m. Under café-besøg kan vi nyde udsigten over Kerkis-bjergmassivet, inden æselsti fører os til landsbyen Kastania.


6. dag:  Manolates -  Ydrussa

780 m -  900 m - 6 1/2 timer  - terræn 3

Fra bjerglandsbyen Manolates starter flot opstigning ad nem grusvej  forbi vinmarker og imponerende udsigter over nordkysten. Fra 900 m’s højde går det nemt nedad skovvej gennem gammel fyrreskov. Frokost ved rislende kilde kantet af mynte. Nu dukker skønne udsigter op over Karlovassi-dalen og Kerkis-bjerget, inden vi når landsbyen Ydrussa.


7. dag:Psili Amos - Kevali

375 m - 390 m - 4 1/2 timer  - terræn 2

Efter Psili Amos sandstrand får vi flotte udsigter over flamingosøen, Karvouni-bjerget og Tyrkiet. Posidonio frister med café og strand. Gennem fyrreskov og nye udsigter mod kloster og øer, inden vi når Kervelis strand.


 8. dag: Transfer til lufthavnen og med fly til Kastrup.          

         


eksempel maj
8 dage
Pris pr. person i delt dobbeltværelse
6.830
Prisen incl. fly, hotel med morgenmad, al lokal transport og dansk turleder
 
Tillæg: eneværelse, kr 760
 

Sikkerhedsstillelse: kr 2.500
Depositum (når gruppen er samlet): kr 500

 

PIONÈR REJSE  
NYE UDFLUGTER
Med fast hotelophold i Kokkari skal vi udforske nye ruter på nordkysten. 

UDFLUGTSPROGRAM: Kokkari  IV


1. dag: Med fly fra Kastrup til Samos. Indkvartering for fast ophold på hotel i Samos by eller Kokkari. Tur i omegnen.


2. dag: Kastro Louloudes

 650 m -  650 m - 4 3/4 timer -moderat

Fra Kokkari vandrer vi op til Kastro Louloudes og klostret Moni Vroda og anden rute tilbage til Kokkari


3. dag: Strand og bjerg

 600 m -  600 m -5 timer -anstrengende

Vi kører langs nordkysten til Potami og vandrer langs kysten til den øde strand Mikro Seitani (badeophold). Efter endnu en kystvadring stiger vi op ad Kerkis-bjergets skråninger til landsbyen Nikoloudes.Herfra videre ned til storbyen Karlovassi.


4. dag: Fridag.


5. dag: Profitis Ilias

 600 m -  600 m - 4 1/2 timer -moderat

Fra Samos by vandrer vi op til kirken Profitis Ilias og ned på den anden side til Paraskevi med café og strand. Rundt om bjerget til landsbyen Kamara og over bjerget tilbage til Samos by og bytur her.


6. dag: Klostret Kakoperito

 350 m -  350 m - 4 timer -moderat

Fra den højtbeliggende landsby Kosmadeo vandrer vi op ad Kerkis-bjergets skråninger til det forladte kloster Kakoperito.Ad anden rute tilbage til Kosmadeo.


7. dag: Oros Karvouni 

 450 m -  450 m - 4 timer -moderat

Fra bjerglandsbyen Vourliotes vandrer vi op ad Karvouni-bjergets skråninger. På ruten tilbage til Vourliotes passerer vi Nattergaledalen.


8. dag: Med fly til Kastrup.

eksempel maj

8 dage

Pris pr. person i delt dobbeltværelse

6.465

Prisen incl. charterrejse (fly+hotel med morgenmad), al lokal transport og dansk turlede
 
Tillæg: 
eneværelse, kr 800

 
Sikkerhedsstillelse, kr 1.350
Depositum (når rejsen bekræftes): kr 500
 

SE FOTOS FRA VORES TUR MAJ 2012

KOKKARI II

UDFLUGTSPROGRAM    -  Kokkari II:

1. dag: Med fly fra Kastrup til Samos. Indkvartering for fast ophold på hotel i Kokkari. Byrundtur.


2. dag: Kotsikas               

300 m - 300 m -3 3/4 timer -terræn 2

Ad æselstier op gennem maki af steneg og vilde oliven. Jo højere vi kommer op des smukkere udsigt får vi over Samos by og Karvouni-bjergets markante top. Krydderurternes duft kilder i næsen - rosmarin og oregano vokser vildt her, og på forladte marker breder anemonerne sig i blå, hvide og røde farver, iblandet krokus og orkidéer. På toppen ligger kapellet Profitis Ilias med udsigt hele horisonten rundt. Gennem fyrreskov til landsbyen Kamara, hvor frokosten kan nydes på tervana inden hjemturen gennem Vathi.


3. dag: Platanakia - Kokkari

450 m - 500 m -4 timer -terræn 2

Efter et stykke langs Nattergaledalen vandrer vi op til bjerglandsbyen Vourliotes, hvor vi kan smage den søde muskatelvin på torvet. Herefter vandrer vi op til klostret Moni Vronda og stiler bagefter ned til den idylliske kystby Kokkari.


4. dag: Fridag.


5. dag: Psli Ammos      

175 m - 225 m -4 timer -terræn 1

Vi vandrer langs kysten til en saltsø med chance for at se flamingoer. Snart efter er vi på sandstranden Psli Ammos med bademulighed. Gennem olivenlunde til landsbyen Paleokastron og ad gl. sti til Vathi, Samos gamle bydel.


6. dag: Potami                  

550 m - 550 m -4 1/2 timer -terræn 2

Vi kører langs nordkysten til Karlovassi. Vandrer op til kirke på lille bjergtop og nyder udsigten over Karlovassi. Ser Byzantinsk kirke fra 14. årh. og ruin af borg, følger Potami-floden til kløft, som man evt. kan svømme igennem til vandfald. Gennem landsbyerne Tsourlei og Leka når vi tilbage til Karlovassi.


7. dag: Kokkari-Mitilini 

325 m - 175 m -4 timer -terræn 2

Vi vandrer gennem olivenlunde, forbi lyngtræer, krydser vandløb og kommer gennem kølige skove. Fine udsigter mod Samos-bugten og Karvouni-bjergets 1150 m høje top. Vi slutter i den hyggelige landsby Mitilini.


8. dag: Hjemrejse.


10. maj 2015
8 dage
Pris pr. person i delt dobbeltværelse
6.625
Prisen incl. charterrejse (fly+hotel med morgenmad), al lokal transport og dansk turlede
 
Tillæg: 
eneværelse: kr 900
 
Sikkerhedsstillelse, kr 1.500
Depositum (når rejsen bekræftes): kr 500
 

TILMELDING

Kokkari I

UDFLUGTSPROGRAM:     Kokkari  I


1. dag: Med fly fra Kastrup til Samos. Ind-kvartering for fast ophold på hotel i Kokkari. Ved tidlig ankomst tur i omegnen.


2. dag: Klostret Zoodohou Pigis.

90 m -  390 m - 3 timer -terræn 2

Vi kører op til klostret, som vi besøger. Herfra  går vi ad den gamle brolagte munkesti, der snor sig langs bjergsiden med skønne udsigter mod Tyrkiets høje bjerge og Laka-stranden, som vi går ned til. Senere støder vi på munkestien igen og bliver ført ned til den gamle bydel Vathi. 3. dag: Nattergaledalen. 

↑ 

350 m - 

 400 m -3 1/2 timer -terræn 2

Vi vandre op langs bækken, der klukker i bunden af Nattergaledalen og hvor nerier vokser vildt. Firben smutter væk mellem benene på os, og krydderurterne kilder i næseborene. Overalt lyder nattergalenes sang (om foråret), og vedbend slynger sig op ad træstammerne og hænger ned fra grenene som lianer. Langt inde i dalen stiger vi op til landsbyen Vourliotes. Efter at have smagt den lokale muskatel-vin vandrer vi ned til kysten ad småveje og gammel stenbelagt sti.


4. dag: Fridag.5. dag: Manolates - Ambelos

 

550 m - 

 600 m - 5 1/4 timer -terræn 2

Bjerglandsbyen Manolates ligger for enden af Nattergaledalen i 350 m højde. Herfra går vi ad slynget grusvej kantet af alpevioler, bregner og mos op til 900 m højde. Gennem store fyrreskove med dybe kløfter og flotte klippepartier. Ned ad grusveje med udsigter over nordkysten og dens landsbyer. En af dem, Ambelos, stiler vi mod.6. dag: Mitilini - Pythagorion. 

 120 m - 

 210 m - 3 1/2 timer -terræn 2

Fra Mitilini går vi gennem olivenlunde og enge. Besøg i Ag. Triadas klostret. Over bjergkam med resterne af Polykrates bymur og udsigt over Pythagorion. Ad æselsti til Spilianis klostret og Efpalinos vandtunnel. I Pythagorion mulighed for eftermiddagsdrink på havnepromenaden.7. dag: Stavrinides - Manolates - Vourliotes

 700 m - 

 350 m - 3 3/4 timer -terræn 3

Fra nordkysten fører blinde veje op til de 3 bjerglandsbyer. Vi benytter imidlertid den gamle æselsti og grusveje, der forbinder byerne gennem bjergene. Vi passerer mange bække og får smukke udsigter over nordkysten.


8. dag: Med fly til Kastrup.


eksempel maj 
8 dage
Pris pr. person i delt dobbeltværelse
6.425
Prisen incl. charterrejse (fly+hotel med morgenmad), al lokal transport og dansk turlede
 
Tillæg: 
eneværelse, kr 700
mad på fly, kr 150
 
Sikkerhedsstillelse, kr 1.350
Depositum (når rejsen bekræftes): kr 500
 

LINKS

visit-samos

Kokkari

Pythagorion

The Eupalinos tunnel

vejret

ØNSKE OM REJSE PÅ ET ANDET TIDSPUNKT OG / ELLER ANDET PROGRAM

Afrejse: 2 sidste uger i maj med charter. Resten af året med rutefly.
Der er også mulighed for 2-ugers rejse. 

Priser: afhængig af tidspunkt - ring om pris for den afrejse, som du kunne tænke dig.